Strawberry Fields MSCP

Following the success of the Strawberry Fields Digital Hub, this multi storey car park facility was designed to provide much needed additional secure parking for both the Digital Hub and the adjacent Chorley & South Ribble General Hospital staff.

The car park design was to compliment the surrounding Digital Hub buildings, with a contemporary and attractive façade to soften its impact and presence in the area.

A low / zero carbon approach was considered from the outset, with the aim of achieving a ‘Net Zero Carbon’ in construction, by reducing embodied carbon locked in the building materials, whilst offsetting any residual emissions.

The adoption of natural ventilation strategies and exploring opportunities to incorporate photovoltaic panels support a further Net Zero Carbon in operation approach. The appearance and integral sustainable energy generating panels provide an outwardly facing expression of the client’s commitment to Net Zero Carbon and Sustainability.