Studio Transformation

Wilson Mason’s North studio has recently undergone a transformative refurbishment, creating a flexible contemporary work environment, promoting engagement and well-being.

A choice of work settings provides traditional areas for concentrated working, breakout zones for creative collaboration and informal meetings, and private confidential work space.

New office furniture has been provided throughout, with sit-stand desks and adjustable ergonomic chairs to contemporary expectations supporting workplace health and well-being. This has been enhanced by consideration of the acoustic environment with measures installed to minimise reverberation and sound travel across the open plan office. The rural location has been brought into the building with new plants throughout the different areas, bringing the outside in.

Wilson Mason’s environmental and sustainability polices and accreditations were worked to, with all redundant furniture finding new life with a local contractor in site cabins, avoiding any being sent to landfill. The new furniture was sourced from Senator, a local manufacturer, with all sourcing having been reviewed for sustainability. Their proximity to the studio also saving embodied carbon accrued through delivery.

The studio enables individuals a choice of environment in which to easily switch their mode of focus for each specific activity. It promotes greater movement and less sedentary working supporting workplace health, and provides greater opportunity for knowledge sharing, collaboration and creative boost and is a vibrant place to work.