Manchester Museum

The Study within Manchester Museum creates an innovative interaction space inviting the public to use the collections, tools, and resources to research their own interests or discover new ones entirely.

The scheme was designed and delivered by Wilson Mason in collaboration with Ben Kelly Design, and re-imagines a forgotten space within the Grade II listed Alfred Waterhouse building. Taking advantage of the impressive existing structure, the transformation of the entire top floor created a ‘think space’ that incorporated design elements of the original features within a stunning new contemporary interior.

“The Study is an extremely important project for Manchester Museum. It will be a wonderful and inspiring new space, which combines cutting edge research into contemporary science and human and natural history, with the widest possible access and opportunities for new thinking.” Dr Nick Merriman, Director of Manchester Museum.