World Health Organisation

The scope involved the refurbishment of an existing first floor student concourse during term time. This required phasing and management of the works to permit the continued use of the building whilst the new Student Hub in the Allerton Building was being constructed. The Hub was required to serve the Faculty of Health and Social Care at the University of Salford.

Existing office accommodation adjoining the concourse was removed to enable the full width of the building to be used, and also to provide natural light to both elevations.

The space was subdivided into a number of differing seating arrangements to enable the multi-functional use of the Hub for informal meetings, dining, and as a work base.

Wireless internet provision was incorporated and power supply plug in points installed for laptops. Fixed screens have been arranged to divide the space and also to support plasma screen displays. A video wall was situated on the end wall of the Hub to display faculty information.