Fine Arts Courtyard

The upgrade of the courtyard successfully integrates and unifies two courtyards separated by a lecture theatre.  Treating the roof of the lecture theatre itself assists in the complete solution. The adopted design seeks to provide unity through common forms within the space. The design provides a breakout space for the students from the lecture theatre, and wheelchair access to the breakout area is achieved through the installation of a new ramp.

The design integrates access to a large number of underground services whilst avoiding sabotaging the enhanced aesthetic with utilitarian manhole covers.

Due to the nature of the space, the logistics of working within a totally enclosed space with escape routes running through it was resolved through discussion with the University and the use of small element man-handable paving elements.